Βιβλία για τον Τόπο μας

Κληματάκι: Aπό το χθες στο σήμερα


Κληματάκι: Καταγωγή και γενεαλογία των κατοίκων του

Κληματάκι: O τόπος μου ο μκρός, ο μέγας

Σε αυτές τις λίγες γραμμές θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συντοπίτες μας κ.Γεώργιο Μουρατίδη, φιλόλογος στο επάγγελμα , συγγραφέας των δυο πρώτων εικονιζομένων βιβλίων και τον κ.Σπύρο Παπαβραμίδη, διαπρεπής χειρουργός, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ , συγγραφέας του τρίτου εικονιζόμενου βιβλίου, για τον χρόνο που αφιέρωσαν στην συγγραφή αυτών. Η αγάπη τους για το χωριό αποτυπώνεται στις σελίδες των βιβλίων τους. 

Σε μία εποχή υλικής αλλοτρίωσης, όπως η σημερινή, η αναζήτηση των ριζών και η γνωριμία με τον τόπο μας προβάλλει ως επιτακτική ανάγκη. Την ανάγκη αυτή ικανοποιούν οι συγγραφείς των βιβλίων αυτών και συγχωριανοί μας, μέσω της συστηματικής μελέτης των υπαρχόντων στοιχείων και ευρημάτων των διαφόρων εποχών της ιστορίας που αφορούν στον τόπο μας, αναδεικνύοντας έτσι την σύνδεση του παρελθόντος με το τώρα. 

Τα βιβλία τους αποτελούν κινητήρια δύναμη και πηγή αρκετών πληροφοριών φωτογραφιών, για την κατασκευή αυτής της σελίδας σχετικά το χωριό μας – Κληματάκι. Η ζωή στο χωριό, τα ήθη και έθιμα, τα τραγούδια, η διάλεκτος , η ιστορία ζωντανεύουν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων , ξυπνώντας  μνήμες σε παλαιότερους και δημιουργώντας όνειρα στους νεότερους.

Το Δ.Δ. Κληματακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού αγκαλιάσαν τις προσπάθειες των συντοπιτών μας και στάθηκαν αρωγοί στην έκδοση των βιβλίων.

Scroll to Top